Peeters wil gevaarlijke punten versneld aanpakken

Het wegwerken van de gevaarlijke verkeerspunten in Vlaanderen moet dit jaar op kruissnelheid komen. In totaal wil de Vlaamse regering tegen 2008 zo'n 800 gevaarlijke punten aanpakken.

Belga

Sinds het begin van de legislatuur in 2003 werden 420 projecten opgestart. Daarvan zullen er tegen eind 2005 342 effectief aanbesteed zijn. Dat heeft Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) maandag bekendgemaakt na een werkvergadering met de vijf Vlaamse provinciegouverneurs.

De Vlaamse regering lanceerde in 2002 een ambitieus plan voor het wegwerken van 800 gevaarlijke punten. Het plan paste in het doel om het aantal verkeersslachtoffers drastisch te doen zakken. De regering voorziet jaarlijks 100 miljoen voor de uitvoering van het programma.

Volgens minister Peeters is "de voorbereidende fase" nu voorbij en komt het programma dit jaar in een stroomversnelling. Totnogtoe werden 420 projecten opgestart, verspreid over de verschillende provincies. Daarvan werden er voorlopig 86 aanbesteed. Bedoeling is dat tegen eind 2005 80 pct (342 projecten) van de opgestarte projecten effectief is aanbesteed en dat er tegelijk ook 170 nieuwe projecten worden opgestart.

Nu in het nieuws