Fourniret in beschuldiging gesteld in dossier Thumpong

Michel Fourniret is in Dinant in beschuldiging gesteld voor de ontvoering, de opsluiting, de verkrachting en de moord met voorbedachten rade op Mananya Thumpong.

Belga

Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie, na verhoor van de 62-jarige Fransman door de onderzoeksrechter van Dinant, Bernard Claude, de Franse procureur van Charleville-Mézière, Françis Nachbar, en de Franse onderzoeksrechters die met het dossier zijn belast, Ann Defvigne en Pascal Préaubert.

De toen 13-jarige verdween op 5 mei 2001 in Sedan en werd later teruggevonden in een bos in Nollevaux, in de Belgische Ardennen. "Fourniret blijft bij zijn vorige verklaringen en ontkent de verkrachting en de voorbedachten rade", zei Nachbar.

De inbeschuldigingstellingen zullen maandagnamiddag verder gaan in een ander dossier. Daarvoor is het wachten op de aankomst van de vrouw van Fourniret, Monique Olivier, in Dinant. De beide procureurs benadrukten alvast dat de gevolgde procedure van inbeschuldigingstelling een Europese primeur vormde.

Michel Fourniret heeft acht moorden en één moordpoging bekend. Zijn vrouw beschuldigt hem van een negende moord, die op een jong au-pair meisje, dat in 1993 verdween.

Nu in het nieuws