Aalters gezin thuis overvallen

Vier mannen hebben zondagavond in Aalter een familie overvallen in de gezinswoning. De vader van het gezin liep daarbij lichte verwondingen op. Vermoedelijk waren de vier daders van Oost-Europese oorsprong. Voorlopig ontbreekt elk spoor van hen.

Belga

De vier inbrekers drongen omstreeks 20.20 uur de woning binnen via een raam op de eerste verdieping. Zij slopen naar beneden en verrasten vader, moeder, dochter en de vriend van de dochter in de woonkamer. Het gezin werd bedreigd met een broodmes. De vader, een 50-jarige man, verzette zich eerst maar kreeg enkele rake klappen. Daarbij raakte hij lichtgewond.

Onder bedreiging toonde de 48-jarige moeder de daders een kluis en opende deze. De vier inbrekers, die onderling een Oost-Europese taal spraken, gingen er vandoor met geld en juwelen uit de kluis, de inhoud van een geldkoffertje en de portefeuille van een van de aanwezigen. Voor ze vertrokken, sloten zij de vier slachtoffers op in het toilet. Die konden zichzelf bevrijden en de politie verwittigen. Voorlopig ontbreekt van de daders elk spoor.

Nu in het nieuws