Gent richt maatschappij op voor bouw stadion KAA Gent

Het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf (SOB) richt de komende maanden een dochtervennootschap op om de bouw van het nieuwe stadion van voetbalclub KAA Gent te begeleiden.

Belga

Dat zei SOB-voorzitter en Gents schepen van Openbare Werken Geert Versnick zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van het SOB. "Wij houden ons niet bezig met de financiering van het nieuwe stadion", aldus Versnick. "Daarvoor zorgt de club, samen met de groep investeerders. Maar zodra het financieringsproject rond is, moeten wij klaar staan voor de begeleiding van het project. Daarom richten we een dochtervennootschap op die zich daar gaat mee bezighouden. Als de club het geld kan verzamelen, dan zou dit een project op redelijk korte termijn zijn, aangezien de voorzitter van KAA Gent in 2006 of 2007 al in het nieuwe stadion hoopt te spelen."

Het oude Ottenstadion wordt waarschijnlijk afgebroken en op de terreinen komen nieuwe woningen. "Het probleem van het huidige stadion is immers dat het omringd is door woongebied", aldus Versnick.

Nu in het nieuws