Parket opent onderzoek naar verkrachtingen in rosse buurt

Het Antwerpse parket heeft een onderzoek geopend naar één of meer verkrachters in het Schipperskwartier. De voorbije maanden werden al enkele meisjes van plezier brutaal verkracht. ”Veel prostituees zijn bang”, vertelt straathoekwerkster Micheline.

jforier

”Ik heb weet van minstens drie verkrachtingen de voorbije maanden”, vertelt Micheline Manfroid, zelf een voormalige prostituee. ”De dader gaat altijd erg gewelddadig te werk. Hij probeerde zelfs enkele van de meisjes te wurgen.”

Het aantal slachtoffers zou best nog hoger kunnen liggen, want niet alle meisjes zijn bereid aangifte te doen. Volgens de straathoekwerkster arresteerde de politie een verdachte, maar slechts één prostituee herkende die man als dader. Manfroid: ”Ik denk dat er minstens nog een tweede verkrachter is.”

Het Antwerpse parket kon zondag weinig informatie kwijt over het dossier. Wel werd bevestigd dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar een aantal feiten in het Schipperskwartier. ”Ik weet dat er twee weken geleden een meisje verkracht werd”, vertelt een andere bron uit de rosse buurt. De man wil liever anoniem blijven. ”Maar van een echte angstpsychose is volgens mij geen sprake. In de zomer van 2004 is er ook een verkrachtingszaak geweest, maar die dader is ondertussen aangehouden.” Donderdag werd in de Amsterdamstraat een prostituee van 28 vermoord. De dader, een 34-jarige Gentenaar, werd vrijdag aangehouden. Waarom hij het meisje vermoordde, is niet duidelijk.

Nu in het nieuws