Extra districtsraad over RC Hoboken

Het faillissement van voetbalclub KSK Hoboken blijft voor beroering zorgen. Het Vlaams Belang riep een extra districtsraad bijeen en dreigt ermee dit elke maand te doen, als de andere partijen hun ”uitsluitingspolitiek” blijven volhouden.

jforier

”We zullen wel telkens onze zitpenningen aan een goed doel geven”, verklaarde Vlaams-Belangfractieleider Guy Eggermont. ”Dat wordt dan liefdadigheid op kosten van de belastingbetaler”, reageerde Mie Branders (PVDA) bitsig. De toon van de raadszitting was meteen gezet.

Districtschepen voor sport Johan Felix (sp.a) verdedigde zijn beleid. ”Het district heeft zich in verband met het faillisement van de Hobokense voetbalploeg niets te verwijten. De sponsors hadden al langer afgehaakt. De ploeg die in topjaren 3.000 bezoekers kreeg, moest het nu nog stellen met een tachtigtal toeschouwers en veertig abonnementen. Het district kon de torenhoge schuld van KSK Hoboken niet meer betalen. Laten we een lijn trekken onder het verleden en de nieuwe club RC Hoboken alle steun toezeggen. De stad Antwerpen heeft, via Vespa, de concessie voor de voetbalvelden al aan deze nieuwe club overgedragen.

Nu in het nieuws