Brantano aan A12 heropend

Brantano heeft opnieuw een winkel aan de A12. Negen maanden nadat een verwoestende brand vier winkels in de as had gelegd, ging de schoenenreus zaterdag als eerste zaak opnieuw open. Op de andere winkels is het nog even wachten.

jforier

Op 28 april 2004 brak er brand uit bij AS Adventure op de Boomsesteenweg. Het vuur sloeg over naar de winkels van Prémaman, Tony Mertens en Brantano. De dag na de brand maakten de ketens al plannen voor een nieuwbouw. Brantano was het snelst klaar: zaterdag opende het filiaal opnieuw. ”We wilden echt de eerste zijn”, vertelt regiomanager Liesbeth Delmote. ”Tot vrijdagavond zijn we in de weer geweest, maar het is ons gelukt. Het personeel, dat enkele maanden in onze andere filialen werkte, keek reikhalzend uit naar dit moment. De winkel is trouwens helemaal volgens ons nieuw concept opgebouwd.”

Als alles volgens plan verloopt, heropent AS Adventure volgende week. Op de nieuwe winkels van Prémaman en Tony Mertens is het nog wat langer wachten. De decoratiespecialist blijft wel bereikbaar in de noodwinkel aan de achterkant van de vroegere winkel.