Senaat keurt inzameling oude frankstukken voor Tsunami 12-12 goed

Print
De Senaat heeft donderdag unaniem ingestemd met een wetsvoorstel van de Limburgse senatoren Wouter Beke (CD&V), Jacques Germeaux (VLD) en Jacinta De Roeck (sp.a-Spirit) om de inzameling van muntstukken van de oude Belgische franken met drie maanden te verlengen ten voordele van de actie Tsunami 12-12.
De muntstukken van de Belgische frank hebben sinds 31 december hun waarde verloren. Indien de Kamer ook zijn fiat geeft, kunnen de franken nog tot 1 april ingezameld worden bij de Schatkist. De tegenwaarde zal gestort worden op de rekening van Tsunami 12-12. Ook in het federale parlement werd een speciale urne geplaatst waar de parlementsleden hun oude munten kunnen deponeren.

Een amendement van de PS om de burger te mogelijkheid te geven om de munten te storten voor de actie 11.11.11 ten voordele van alle landen van het zuidelijk halfrond werd verworpen. De MR had bezwaren bij de operatie omdat ze wel eens meer zou kunnen kosten dan ze zou opbrengen, maar de fractie besloot zich omwille van de symboolwaarde bij het voorstel aan te sluiten.

.

Nu in het nieuws