Legendarische rockgroep Cream geeft 4 reünieconcerten

Print
De legendarische Britse band Cream geeft in mei vier reünieconcerten in de Royal Albert Hall in Londen waar het trio in 1968 voor het laatst samen in het Verenigd Koninkrijk optrad, zo heeft de krant The Guardian donderdag bericht.
Cream bestond uit gitarist/zanger Eric Clapton, bassist/zanger Jack Bruce en drummer Ginger Baker. In de jaren zestig verwierf het trio faam met loodzware in de blues gedrenkte rock waarin veel ruimte was voor virtuoze improvisatie. Na eerder furore te hebben gemaakt bij John Mayall, was het ook de definitieve springplank voor Eric "Slowhand" Clapton.
De band was tussen 1966 en 1968 goed voor tien topalbums en krakers van songs als "Sunshine of your Love" en de bluesklassieker "Spoonful".

In 1968 viel het doek voor Cream, zij het dat de drie muzikanten één keer weer samenspeelden. Met name toen zij in 1993 in Los Angeles werden opgenomen in de Rock 'n Roll Hall of Fame.
Volgens The Guardian hebben Clapton, Bruce en Baker nu aangekondigd op 2, 3, 5 en 6 mei samen te zullen spelen in de Royal Albert Hall in Londen, de zaal waar al dikwijls rockgeschiedenis is geschreven.

.

Nu in het nieuws