Autofabriek NedCar in Born staat de koop

De grootste autofabriek die Nederland rijk is, NedCar in Born in Nederlands Limburg, krijgt mogelijk weer een nieuwe eigenaar.

Belga

De huidige eigenaar, Mitsubishi, wil de fabriek immers van de hand doen en de aandelen van NedCar gebruiken om een schadevergoeding aan Daimler Chrysler te betalen. Dit meldt Het Belang van Limburg zaterdag op gezag van het economisch persbureau Bloomberg.

Bij NedCar in Born was zaterdag niemand bereikbaar om het nieuws te bevestigen. DaimlerChrysler eiste een fikse schadevergoeding van de noodlijdende Japanse autofabrikant wegens technische defecten aan vrachtwagens die Mitsubishi niet aan DaimlerChrysler had gemeld en waardoor een groot aantal vrachtwagens van de vrachtwagendochter Fuso van Mitsubishi moesten teruggeroepen worden. DaimlerChrysler had kort daarvoor zijn aandeel in Fuso verhoogd.

Bij het Nederlandse NedCar, waar de Mitsubishi Colt en de Smart ForFour geproduceerd worden, bereikten bonden en directie in oktober 2004 nog een akkoord over de afschaffing van de derde ploeg en de afbouw van zo'n 900 tijdelijke werkkrachten die in het kader van een eerder aangekondigde productie-uitbreiding werden aangeworven.

Nu in het nieuws