Vier aanhoudingen in Duitse voetbalcorruptie

Vrijdagavond zijn in Berlijn vier mensen aangehouden in het kader van een onderzoek rond de Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer (foto), die verschillende wedstrijden, waaronder een Duitse bekerwedstrijd, zou vervalst hebben.

Belga

Dat maakte het Berlijnse parket bekend. Op vier plaatsen gebeurden huiszoekingen, aldus woordvoerder Michael Grunwald. Er werd onder andere gezocht naar bewijs in een café in Charlottenburg, waar Hoyzer onderhandeld zou hebben met twee Kroatische restauranthouders over weddenschappen op wedstrijden die hij daarna zelf zou leiden.

Volgens het magazine Focus dat maandag verschijnt, worden drie spelers van de Duitse eersteklasser Hertha Berlijn beschuldigd van betrokkenheid bij de zaak door twee personen die zijn aangehouden, met name door Milan S. (eigenaar van het doorzochte café) en nog een andere man, Ante S. De drie spelers - de Angolees Nando Rafael, de Kroaat Josip Simunic en de Duitser Alexander Madlung - waren cliënten van het etablissement, zo bevestigde Milan S. Het magazine wijst erop dat de drie voetballers op 22 september 2004 meespeelden in de door Hertha verrassend met 3-2 verloren partij tegen de regionale club Eintracht Brunswick. Alexander Madlung maakte in de wedstrijd overigens een eigen doelpunt.