Voorzitter Russische Voetbalbond neemt ontslag

De voorzitter van de Russische Voetbalbond (RFU), Vyacheslav Koloskov, heeft donderdag op een persconferentie zijn ontslag aangekondigd. Hij blijft wel op post tot het volgende RFU-congres op 2 april, wanneer een opvolger wordt aangeduid.

De 63-jarige Koloskov hakte de knoop door na een vergadering van het uitvoerend comité. Hij stond al sinds 1979 aan het hoofd van de RFU, maar de laatste jaren ging de kritiek op zijn beleid steeds luider klinken. Na de ontluisterende 7-1 nederlaag op 13 oktober in Portugal in het kader van de voorronde voor het WK 2006, werd zijn positie onhoudbaar.

De Russische minister van Sport, Vyacheslav Fetisov, drong sindsdien luidop aan op het aftreden van Koloskov, die de handdoek echter niet wilde gooien. Tot vorige week, zo beweren sommige bronnen, Koloskov een onderhoud had op het Kremlin.

In december 2003 werd Koloskov, die zich als enige kandidaat had gesteld, nog verkozen voor een nieuwe ambtsperiode van 5 jaar aan het hoofd van de RFU. Hij kreeg toen 95 van de 96 stemmen. Koloskov blijft de RFU nu leiden tot 2 april, wanneer er door de RFU-leden een opvolger wordt aangeduid. Bondscoach Georgi Yarzev blijft voorlopig gewoon op post.

Nu in het nieuws