Franse onderzoeksrechters verhoren Fourniret

In het justitiepaleis van Dinant wordt Michel Fourniret verhoord in het kader van de procedure rond de inbeschuldigingstelling voor de feiten die hij in het Franse Outre-Quiévrain pleegde. De 62-jarige vermeende seriemoordenaar kwam maandagochtend zonder zijn echtgenote Monique Olivier bij het justitiepaleis aan.

Belga

Fourniret wordt verhoord door onderzoeksrechter Bernard Claude, de Franse procureur van Charleville-Mézière, Françis Nachbar, en de Franse onderzoeksrechters die met het dossier zijn belast, Anne Defvigne en Pascal Préaubert. Zoals de Franse procedure het voorziet, zijn de Belgische advocaten van Fourniret, meester Balleux en meester Castaigne, en een Franse advocaat bij het verhoor aanwezig.

Dat Michel Fourniret zonder zijn echtgenote naar Dinant werd gebracht, laat vermoeden dat hij voorlopig ondervraagd zal worden over één van de twee Franse dossiers, waarin zijn vrouw niet betrokken is. Het betreft het dossier over de doodslag op de 18-jarige Céline Saison of het dossier over de doodslag op de 13-jarige Mananya Thumpong. Céline Saison verdween op 16 mei 2000 in Charleville-Mézières en werd in een bos in Sugny in de provincie Luxemburg dood teruggevonden. Mananya Thumpong verdween op 5 mei 2001 in het Franse Sedan en werd in Nolleveaux, eveneens in de provincie Luxemburg, levenloos aangetroffen.

Michel Fourniret heeft acht moorden en één moordpoging bekend. Zijn vrouw beschuldigt hem van een negende moord, die op een jong au pair meisje, dat in 1993 verdween.

Nu in het nieuws