Politie ontmantelt grote cannabisplantage in Bekkevoort

De federale politie van Leuven heeft vrijdagavond in het Hondstraatje in Bekkevoort een cannabisplantage ontdekt.

Belga

Het ging om een professionele kwekerij waarin zich 4.000 tot 4.500 cannabisplanten in alle groeistadia bevonden, en ook de infrastructuur om deze planten te drogen, te versnijden en te verpakken. Het is al de derde plantage die op een week tijd in deze regio ontdekt wordt.

De ontdekking gebeurde bij toeval. "De brandweer kreeg vrijdag in de vooravond een oproep voor een brandmelding. Toen ze ter plaatse kwam, werd geen brand aangetroffen, maar wel cannabisgeuren. Hierop werd de federale politie verwittigd, die een huiszoeking uitvoerde in de loods en de woning vooraan en de plantage ontdekte", zei de Leuvense parketwoordvoerder Patrick Vits.

Er werd nog geen verdachte opgepakt. "De eigenaar van de loods, die in de woning vooraan woont, blijkt geen uitstaans te hebben met deze activiteiten. Hij verhuurde het pand aan een persoon met Nederlandse nationaliteit die opgespoord wordt", aldus Vits.

Vorige week vrijdag werd in Bunsbeek (Glabbeek) een plantage aangetroffen met 2.500 jonge cannabisplantjes. Dinsdag werd in Diest een plantage ontdekt met daarin 2.000 cannabisplantjes. De twee Nederlanders die dezelfde dag in het pand opgepakt werden, zitten nog vast en verschijnen dinsdag in Leuven voor de raadkamer.