Drie gewapende overvallen in Antwerpen in acht uur tijd

In Antwerpen zijn vrijdag drie gewapende overvallen gepleegd. In Berchem is vrijdagmorgen een reisbureau overvallen.

Belga

Een elektrozaak in Hoboken en een apotheek in Borgerhout waren in de vooravond het doelwit van een overval. Ook in Antwerpen werd gepoogd een apotheek te beroven, zo zegt de lokale politie.

Rond 11 uur vrijdagmorgen bedreigden twee gemaskerde mannen met een vuurwapen het personeel in een reisbureau in de Uitbreidingsstraat in Berchem. De overvallers gingen er vandoor met twee geldkoffertjes, een portefeuille en een handtas. Niemand raakte gewond, de daders zijn spoorloos.

In de vooravond, omstreeks 17 uur, kreeg een elektrozaak langs de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken ongewenst bezoek. Ook hier bedreigden twee gemaskerde jonge mannen met een vuurwapen de aanwezigen. Ze namen de inhoud van de kassa mee en ook wat kleingeld uit een aanpalend bureau. Niemand werd gewond, van de daders is geen spoor.

Rond 18 uur overvielen twee gemaskerde mannen een apotheek in de Turckstraat in Borgerhout. Ze bedreigden de twee bedienden met een vuurwapen en haalden het geld uit één van de kassa's en vluchtten weg. Ook hier vielen geen gewonden. Rond hetzelfde tijdstip probeerden twee mannen een apotheek in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen te beroven, maar omdat de apothekeres begon te roepen, sloegen ze op de vlucht.

Nu in het nieuws