Berchemse cultuurantenne verhuist naar Antwerpen

Sophie Goyvaerts (29) is aan haar laatste dagen bezig als cultuurantenne van het district Berchem. Vanaf 1 februari gaat ze in dezelfde functie aan de slag in het district Antwerpen. Els Van Malderen wordt de nieuwe Berchemse cultuurantenne. Sinds 2000 kunnen de Berchemnaars bij cultuurantenne Sophie terecht met alle mogelijke vragen en suggesties over het culturele leven in het district.

jforier

”Als cultuur-antenne heb ik heel wat evenementen in Berchem mee op poten gezet. Van een klein buurtfeest tot het Straatactfestival of de Sinterklaasstoet, ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Ook beleidsondersteunend werk en het opmaken van de tweewekelijkse cultuurkalender behoren tot mijn takenpakket. Het is een heel aangename en afwisselende job.”

Toch heeft Sophie besloten om Berchem te verlaten. ”Ik wil deeltijds werken en meer aandacht besteden aan mijn gezin. Het district Antwerpen zocht nog een parttime cultuurantenne en dat kwam mij heel goed uit. Maar ik verlaat Berchem met pijn in het hart. In die vijf jaar heb ik enorm veel mensen leren kennen. Die contacten ga ik nog het meeste missen.” Els Van Malderen uit Willebroek wordt vanaf 1 februari de nieuwe Berchemse cultuurantenne. ”Els kent het reilen en zeilen in Berchem. Zij heeft in het verleden al mee activiteiten georganiseerd in het cultuurcentrum en was ook een tijdje communicatiedeskundige van het district. De opvolging is dus verzekerd”, zegt Sophie.

Nu in het nieuws