Australian Open: finale Serena Williams/Davenport

De finale van het vrouwen enkelspel op de Australian Open is volledig Amerikaans gekleurd. Zaterdag nemen 's werelds nummer één Lindsay Davenport en Serena Williams het tegen elkaar op in de jacht op hun tweede titel in Melbourne.

Belga

In hun halve finales donderdag hadden beide meisjes het echter niet onder de markt en konden ze enkel na zware driesetters de winst binnenrijven.

Topreekshoofd Lindsay Davenport, die in 2000 al eens de beste was in Australië, haalde het moeizaam van de verrassende als negentiende geplaatste Française Nathalie Dechy, die de eerste set met 6-2 won en in de tiebreak van de tweede met 7/5 het onderspit moest delven. Davenport won de beslissende set met 6-4.

Serena Williams, als zevende geplaatst, had het mogelijk nog moeilijker tegen de jonge Russin Maria Sharapova, het vierde reekshoofd. De laureate van 2003 nam echter gepast revanche voor de nederlaag in de Wimbledonfinale van 2004 en het verlies op de WTA Championships in Los Angeles: 2-6, 7-5, 8-6. Het jongste Williams-zusje balanceerde echter op de rand van de uitschakeling. Zo verprutste Sharapova bij een 5-4 stand in de derde set drie matchballen op de eigen opslag. Twee jaar geleden moest de Amerikaanse tegen Kim Clijsters in de halve finale ook al twee matchballen overleven, om nadien in de finale zus Venus te kloppen.

Pas in de tweede set was er sprake van een match tussen Sharapova en Williams, die de eerste praktisch weggaf na talrijke fouten. Bij 5-4 in de tweede set mocht Sharapova ook opslagen voor de match, maar de 17-jarige Russin gaf het nog uit handen (5-7). In de derde set stond de blonde schone zelfs 5-3 voor, maar na het missen van de drie matchballen was het Serena die bij haar eerste mogelijkheid meteen uitmaakte na een strijd van 2u39.

Nu in het nieuws