VLD-voorzitter Somers start procedure tegen Hugo Coveliers

VLD-voorzitter Bart Somers heeft donderdag beslist om bij de statutaire commissie klacht in te dienen tegen senator Hugo Coveliers. Somers maakt daarmee gebruik van het mandaat dat hij woensdagavond gekregen heeft van het partijbestuur, zo verklaarde de woordvoerder van de partijvoorzitter donderdagavond.

De stap van Bart Somers komt er na de verklaringen van Hugo Coveliers eerder op de dag in een aantal kranten en op de radio. Daarmee gaf hij volgens de partijvoorzitter te kennen dat hij niet langer lid wenst te blijven van de VLD. Hij bewees tevens dat hij hardleers bleef en geen respect toonde voor het werk van de duizenden militanten. De woordvoerder benadrukte dat de voorzitter deze stap "niet met volle goesting" zette.

Hugo Coveliers verklaarde donderdagavond niet op de hoogte te zijn van de klacht van partijvoorzitter Somers tegen hem, noch van de beslissing die het partijbestuur woensdagavond had genomen. Hij noemde de stap van Somers "lachwekkend" en stelde vast dat er bij de VLD geen vrijheid van meningsuiting meer bestaat.

Coveliers zei niet te weten of hij in dit spel zou meespelen of niet. De gewezen fractieleider vermoedt dat hij verder als onafhankelijk senator zal zetelen en verder werken aan een rechts project met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

Nu in het nieuws