17de Europees Jeugdfilmfestival opent met "Pluk van de Petteflet"

Print
Het 17de Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen start zondag 6 februari in UGC Antwerpen met "Pluk van de Petteflet" van de Nederlandse cineast Ben Sombogaart, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. De film heeft in Nederland al meer dan 400.000 bezoekers gehaald. Een hele week lang zijn, zowel in Antwerpen als in Brugge, de nieuwste Europese jeugd- en kinderfilms te zien.
In Antwerpen zijn er vertoningen op drie locaties: UGC, Rataplan en voor het eerst ook MuhkaCinema. Er is een internationale vakjury en een kinderjury. In Cinema Lumière in Brugge, waar het festival voor de zevende keer wordt georganiseerd, worden prijzen uitgereikt door een kinderjury en is er een publieksprijs.

Naast de films in competitie worden nog tal van kortfilms, animatiefilms, documentaires en videoclips vertoond. Het Muhka wijdt een dag aan drie keuzefilms van zanger/filmmaker Tom Barman. Tevens is er nog een stevig aanbod aan randanimatie en zijn er enkele themadagen. Zo is 10 februari tot 'dag van de liefde' uitgeroepen met een aangepast filmaanbod en een workshop in samenwerking met Antwerpen Boekenstad. Slotfilm in zowel Antwerpen als Brugge is de Duitse jeugdfilm "Blindgangers".

Het 17de Europees Jeugdfilmfestival loopt van 6 tot en met 13 februari in Antwerpen en van 7 tot en met 12 februari in Brugge. Meer details over het programma zijn terug te vinden op www.jeugdfilmfestival.be.

.

Nu in het nieuws