Bibliotheekbezoekers en treinreizigers krijgen gratis poëziebundel

Print
Naar aanleiding van Gedichtendag delen meer dan 80 bibliotheken donderdag gratis poëziebundels uit. De boekjes zijn niet groter dan een bankkaart en bevatten elf gedichten over de verschillende momenten van de dag. Gedichtendag is donderdag aan zijn zesde editie toe.
De poëziebundels luisteren naar de naam 'De mooiste voor vandaag'. Ze worden ook aan acht treinstations uitgedeeld. Het gaat om een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de openbare bibliotheken. Op Gedichtendag houden organisaties, scholen, boekhandels en bibliotheken in Vlaanderen en Nederland allerhande activiteiten rond poëzie. Dichter Gerrit Kouwenaar schreef een speciale Gedichtendagbundel, die vanaf 27 januari in de boekhandels te koop is.

Donderdag worden ook de winnaars van de Gedichtendagprijzen bekendgemaakt. De winnende gedichten worden op ansichtkaarten gedrukt en via boekhandels en bibliotheken in Nederland en Vlaanderen verspreid. Gedichtendag is een initiatief van de Stichting Poetry International en Behoud de Begeerte.

.

Nu in het nieuws