"Handtekening partner nodig voor contract aandelenlease"

Duizenden deelnemers aan de omstreden aandelenlease van Dexia kunnen hun inleggeld terugkrijgen en hoeven hun schuld aan de Belgische bank niet af te lossen. De duizenden gehuwde deelnemers hebben hun partners het leasecontract niet laten tekenen. Dat was wel nodig om de overeenkomsten rechtsgeldig te laten zijn, dat is volgens advocaat Harm Jan Tulp de consequentie van een uitspraak donderdag door de kantonrechter in Heerenveen.

Dexia had honderden deelnemers aan de aandelenlease gedagvaard om een restschuld terug te betalen. Ongeveer 30 procent van die deelnemers is getrouwd, maar hun partners hebben het leasecontract niet ondertekend. Voor die groep geldt de uitspraak van de rechter als een precedent, stelt advocaat Tulp.

Beleggers in aandelenleaseconstructies zijn met geleend geld naar de beurs gegaan. Door de koersdalingen in de afgelopen jaren hebben hun aandelen onvoldoende opgebracht en zitten de beleggers met een restschuld. In Nederland wordt al maanden geprocedeerd tegen de aandelenlease-constructie van Dexia.

Nu in het nieuws