Huiszoekingen bij failliete industriële bakkerij Daily Bakery

Print
In vestigingen van de industriële bakkerij Daily Bakery, die eind december 2004 failliet werd verklaard, zijn donderdag huiszoekingen gedaan. Dit heeft Patrick Vermeire van de socialistische bediendenvakbond BBTK bevestigd.
"Er wordt onder meer een huiszoeking gehouden bij de zaakvoerders", zei Vermeire. "De curatoren zijn op zoek naar de boekhouding en eventuele illegale geldstromen. Bij een bezoek aan de bakkerij in Ruddervoorde konden ze al vaststellen dat er computers waren leeggemaakt. Anderen waren weggenomen."

Volgens de vakbondsman gaan de huiszoekingen wellicht uit van de curatoren. "Het is niet op ons initiatief. Wij hebben wel een vermoeden dat het om een frauduleus faillissement gaat, gezien bepaalde gegevens zijn weggenomen. Het gaat om stukken uit de boekhouding en de lijst met personeelsleden. Tot op vandaag staat niet vast hoeveel mensen er eigenlijk bij de bakkerij werkten."

Daily Bakery is een industriële bakkerij met circa 25 verkooppunten in West- en Oost-Vlaanderen en in het Brusselse. In de bakkerij in Ruddervoorde werkten 140 mensen. De hoofdzetel van het bedrijf is in Brussel gehuisvest.

.

Nu in het nieuws