Swissport verdubbelt vrachtafhandelingscapaciteit in Brussel

Het bedrijf Swissport International, actief in de grondafhandeling op luchthavens, gaat zijn cargocapaciteit op de luchthaven van Zaventem verdubbelen. Het bedrijf maakte donderdag nog bekend dat het vanaf 27 maart start met een eigen vrachtorganisatie op Schiphol.

Schiphol is de op twee na belangrijkste draaischijf van Europa. Jaarlijks wordt er voor meer dan 1,5 miljoen ton vracht verhandeld. In eerste instantie biedt Swissport zijn cargodiensten aan drie luchtvaartmaatschappijen aan, maar het bedrijf mikt op een verdubbeling van zijn activiteiten.

In Brussel heeft Swissport Cargo Services een gebouw van 7.000 m2 gekocht dat rechtstreeks toegang geeft tot het luchthaventerrein. De uitbreiding van de activiteiten zal op 1 juni gebeuren.

Door het verhogen van de capaciteit, zouden tientallen nieuwe werknemers in dienst kunnen worden genomen, verwacht een woordvoerder van het bedrijf. "Er zal zeker worden aangeworven, maar hoeveel hangt af van een aantal factoren". De woordvoerder dacht aan een 40 à 50 vacatures.

Swissport bereidt zich voor op een beursgang, en breidt daarom zijn activiteiten in een aantal landen uit. Recent gebeurde dat op de luchthavens van Zürich en Genève. Sinds 1 januari hebben de Zwitsers ook de sleepactiviteit van SR Technics in handen.

Swissport telt 21.000 werknemers en behoorde tot 2001 tot de Swissair Group. Sindsdien is het in handen van de Britse investeringsfirma Candover. Vorig jaar boekte de groep een omzet van 906 miljoen euro.

Nu in het nieuws