"Balkenende en Zalm op dodenlijst terreurverdachte Jason W."

Print
De Nederlandse premier Peter-Jan Balkenende en minister van Financiën Gerrit Zalm prijken op de dodenlijst van een 19-jarige terreurverdachte, Jason W. (Walters). Dat blijkt uit chatgesprekken die zijn gevonden op de computer van W.. Het programma NOVA heeft in samenwerking met Planet Internet de inhoud van de gesprekken donderdagavond openbaar gemaakt. W. werd vorig jaar november aangehouden na een urenlange belegering van een woning in Den Haag.
De chatgesprekken zijn door de Nationale Recherche gevonden op de computer van Jason in Amersfoort. In de digitale gesprekken zegt Jason onder andere dat hij toestemming zou hebben gekregen van jongeren-imam Abdul-Jabbar van de Ven voor het plegen van aanslagen op de Nederlandse overheid. Van de Ven, een tot de islam bekeerde Nederlander, kwam eind november in het nieuws toen hij in het programma Het Elfde Uur tegen presentator Andries Knevel een doodswens uitte tegen Kamerlid Wilders.

Jason W., vermeend lid van de Hofstadgroep, zou al sinds september 2003 bezig zijn geweest aanslagen voor te bereiden op politici. Behalve premier Balkenende en vice-premier Zalm staan ook fractievoorzitter Herben van de LPF en de directie van de Nederlandse Moslimomroep op zijn dodenlijstje.

.

Nu in het nieuws