Zeven vermeende extremisten gedood bij bestorming in Rusland

Bij een twee dagen durend gevecht met Russische veiligheidstroepen in de Russische zuidelijke republiek Kabardino-Balkarië zijn donderdag zeven zwaarbewapende extremisten, onder wie vier vrouwen, omgekomen. Dat heeft de veiligheidsdienst bekendgemaakt.

De vermoedelijke leden van een extremistische groepering, die luistert naar de naam Jarmoek, verwondden twee leden van de veiligheidsdienst tijdens een bestorming van een huis in de regionale hoofdstad Naltsjik waar de groepering enkele appartementen had gehuurd. Geen enkele omstander raakte daarbij gewond.

Gewapende tanks en voertuigen bestormden het gebouw nadat de groep had geweigerd zich over te geven en de leden met automatische geweren de veiligheidstroepen onder vuur namen.

Uit de wapenuitrusting die de veiligheidstroepen in het huis terugvonden, blijkt dat de groepering terroristische aanslagen voorbereidde in de Noord-Kaukasus. "Deze veronderstelling wordt ondersteund door de vondst van grote hoeveelheden wapens, munitie en granaten in de appartementen", aldus nog de veiligheidsdienst.

Jarmoek, wiens leider vermoedelijk om het leven kwam tijdens de gevechten van donderdag, heeft de aanslag op een bureau van de federale drugscontrole van afgelopen december in Naltsjik opgeëist. Daarbij vielen vier doden en werden grote hoeveelheden wapens en munitie in beslag genomen.

Nu in het nieuws