Palestijnse Autoriteit verbiedt dragen van wapens

Print
Palestijnse burgers mogen niet langer wapens dragen. Premier Ahmed Qureia heeft donderdag op een bijeenkomst over veiligheidszaken in Ramallah zijn handtekening gezet onder het verbod, zei minister Saeb Erekat.
De Palestijnse Autoriteit geeft met het wapenverbod opnieuw aan dat het daadwerkelijk stappen zet om het geweld in te dammen, zoals Israël verlangt. De Palestijnen hopen intussen dat Israël bereid is in te stemmen met een wederzijds bestand. President Mahmoud Abbas zei donderdag "zo snel mogelijk" een antwoord te verwachten op zijn bestandsaanbod. Hoewel Israël aanvankelijk weinig voelde voor een formeel bestand, is het volgens de Palestijnen nu wel bereid erover na te denken.
Als eerste gebaar zegde Israël in overleg met de Palestijnen toe "in principe" te stoppen met het arresteren en liquideren van Palestijnse extremisten, zei Mahmoud Dahlan, een topadviseur van Abbas. Voor de Palestijnen is de toezegging belangrijk. Abbas heeft de afgelopen week verschillende radicale groepen zover gekregen een bestand af te kondigen, maar die verbonden daaraan wel de voorwaarde dat Israël stopt met het arresteren of liquideren van extremisten.

.

Nu in het nieuws