Europarlement neemt minuut stilte en stemt resolutie tegen antisemitisme

Print
De leden van het Europees Parlement hebben vanmiddag een minuut stilte in acht genomen als eerbetoon aan de slachtoffers van de holocaust en ter herdenking van de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz, zestig jaar geleden.
Parlementsvoorzitter Josep Borrell zei dat het belangrijk is om nooit te vergeten wat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd, dat het nazi-regime onder Adolf Hitler miljoenen joden, homoseksuelen, Slaven, zigeuners en zelfs gehandicapten heeft vermoord omdat de nazi's hen inferieure mensen vonden.
Na de minuut stilte nam het europarlement een resolutie aan waarin antisemitisme en racisme worden veroordeeld en eer wordt betoond aan de slachtoffers van nazi-Duitsland. De resolutie werd met 617 stemmen en tien onthoudingen aangenomen. Volgens het parlement moet duurzame vrede in Europa zijn gebaseerd op kennis van de Europese geschiedenis. Het parlement zei voorts zich in toenemende mate zorgen te maken over het feit dat er steeds meer extremistische en xenofobe partijen komen en dat het publiek de denkbeelden van deze partijen steeds acceptabeler begint te vinden.

.

Nu in het nieuws