Batibouw 2005 heeft aandacht voor woonomgeving en tuin

Print
Batibouw, de jaarlijkse beurs van de bouw, renovatie en inrichting, breidt in 2005 het aanbod uit. Naast traditionele (ver)bouwstanden, besteedt Batibouw ook ruime aandacht aan de onmiddellijke omgeving van het huis.
Voor de eerste maal worden ook alle financiële instellingen gegroepeerd in de Bankvillage. Dat bleek donderdag bij de voorstelling van de beurs.

"Mensen hebben steeds meer aandacht voor de woonomgeving en de tuin", verduidelijkte Geert Maes de inrichting van een 'outdoor'-sectie tijdens de beurs. Volgens de directeur van Fisa, dat Batibouw organiseert, willen bouwers hun hele huis en woonomgeving in één keer bouwen of verbouwen. 'Outdoor' zal alle trends verzamelen, van waterpartijen, over afsluitingen tot terrassen, "zonder een tuinbeurs te worden", aldus Maes.

Batibouw biedt de bezoekers dit jaar ook een 'Bank Village', waar alle grote banken zich op een uniforme manier presenteren. Deze vernieuwingen passen bij de resultaten van een enquête die Batibouw in 2004 afnam bij de bezoekers. Daaruit blijkt dat 60 procent van de particulieren met concrete (ver)bouwplannen zit. De beurs kan hen alle oplossingen schenken.

De hoofdthema's van BatiBouw 2005 zijn, naast outdoor ook duurzaam wonen en de manier waarop de Belg omgaat met de schaarse bouwgrond die hem ter beschikking staat, zo vertelde Maes.

Batibouw vindt plaats van 24 februari tot 6 maart 2005 in Brussels Expo, met 1.000 exposanten. De eerste twee dagen zijn de professionele dagen, het grote publiek is welkom vanaf zaterdag 26 februari. Batibouw is elke dag geopend van 10 tot 18.30 uur, op 4 maart tot 21 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Online tickets en informatie zijn beschikbaar via de website: www.batibouw.com

.

Nu in het nieuws