Wegpiraat krijgt 3x levenslang rijverbod én 5 jaar extra rijverbod

Print
Een 43-jarige man uit Koekelare is donderdag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf, een boete van 7.250 euro en drie keer een levenslang rijverbod.
Op 13 december 2003 reed Philippe H. met het voertuig van zijn vrouw tegen een vluchtheuvel in de Hoogleedsesteenweg in Roeselare. Hij was dronken, had geen verzekering en mocht door een levenslang rijverbod geen wagen meer besturen. Na het ongeval vluchtte hij weg en reed hij nog door een rood licht. De man kon gemakkelijk worden geïdentificeerd want door de aanrijding met de vluchtheuvel was de nummerplaat van zijn wagen gevallen.

Volgens de Kortrijkse politierechter is de man een gevaar op de weg en heeft hij geen lessen getrokken uit een eerdere veroordeling, waarbij hem in 1990 al een levenslang rijverbod was opgelegd. Voor alle inbreuken samen kreeg de man drie keer een levenslang rijverbod en nog eens vijf jaar rijverbod. Aan de stad Roeselare moet hij 3.969 euro betalen voor de schade die hij heeft aangericht.

.

Nu in het nieuws