Gevangenispersoneel Lantin begint vrijdag 24-urenstaking

Print
Het personeel van de Luikse gevangenis van Lantin legt vrijdagochtend het werk neer voor 24 uur. Het klaagt een algemeen veiligheidsprobleem aan. Tot de staking werd beslist op een algemene vergadering op 14 januari.
De werknemers vragen de heropening van de psychiatrische vleugel en de opening van de polikliniek. In andere instellingen is geen plaats en dus blijven gevangenen met psychiatrische problemen in Lantin en komen ze in contact met de andere gedetineerden. Volgens het personeel is dat een probleem voor de veiligheid in de gevangenis.

Het personeel vraagt onder meer dat bepaalde werken worden uitgevoerd. "We hebben vernomen dat 15 à 20 miljoen euro is vrijgemaakt en dat een lijst met werken is opgesteld. Maar we hebben geen tijdschema gekregen. We zouden graag willen weten wanneer de werken klaar zullen zijn," legde vakbondsman Didier Breulheid uit.

De actie op vrijdag zou niet onmiddellijk gevolgd worden door andere acties. "We trekken aan de alarmbel en wachten op een antwoord. Als we er geen krijgen, zouden de acties kunnen verharden," aldus Breulheid. Zowel de cipiers als het administratief en psychomedische personeel zouden deelnemen aan de stakingsactie.

.

Nu in het nieuws