Familie overtuigt dader hold-up om zich aan te geven

Twee van de drie mannen die in december vorig jaar gewapende overvallen pleegden op een Centea-bank in Turnhout en een warenhuis in Meer (Hoogstraten), zitten achter de tralies. Een derde dader is nog voortvluchtig.

BR>

De politiediensten van de Kempen noteerden in december 2004 een verhoogd aantal overvallen. Minstens twee daarvan zijn opgelost door recente arrestaties.

De twee gearresteerden maakten deel uit van een driekoppige bende. De gangsters maakten zich schuldig aan de overval op het Centeabankkantoor op de Steenweg op Zevendonk in Turnhout op 8 december. Op 17 december sloegen ze toe in de supermarkt Contact GB in Meer (Hoogstraten). Ze knevelden de werknemers, sloten ze op en gingen aan de haal met de dagopbrengsten, zo’n 2.500 euro.

De Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement Turnhout (GDA) voerde het onderzoek en kwam algauw achter de identiteit van de daders. Het ging om drie jonge Belgen van Marokkaanse origine die normaal in Antwerpen verblijven.

Na de aanhouding van de eerste verdachte opteerden de speurders voor een andere aanpak. Ze namen contact op met de familie van R.E.A.A. (19), de tweede verdachte. De familie verleende haar medewerking en overtuigde de jongeman dat blijven vluchten zinloos was. R.E.A.A. bood zich dinsdagavond samen met zijn familie aan bij de GDA in Turnhout.

De twee verschenen voor de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. De GDA verdenkt de bende van vier gewapende overvallen. De twee andere hold-ups gebeurden in het arrondissement Antwerpen.

Nu in het nieuws