T-Mobile verlengt sponsorcontract tot 2008

Telecommunicatiebedrijf T-Mobile maakte maandag, bij de voorstelling van de ProTour-ploeg in Bonn, bekend dat het nog minstens tot 2008 hoofdsponsor blijft van het team. Het huidige contract, dat nog liep tot eind 2006, werd met twee seizoenen verlengd. "Voor ons is dat een belangrijk signaal en een teken dat we ons voor lange tijd in de wereldtop zullen nestelen", reageerde co-teammanager Olaf Ludwig.

Belga

T-Mobile is al sinds 1991 sponsor van het team, dat toen nog Team Telekom heette, en de nieuwe contractverlenging wordt door de teamleiding met vreugde onthaald. "Tegen 2006 zijn 21 van onze 27 renners einde contract. Die renners willen weten hoe het verder gaat", aldus Ludwig, die vanaf volgend seizoen onze landgenoot Walter Godefroot opvolgt als teammanager.

Met het team mikken Godefroot en co weer in grote mate op de Ronde van Frankrijk, met Jan Ullrich, die na 1997 een tweede eindzege wil, als kopman. Vanuit die doelstelling werd de Spanjaard Oscar Sevilla, 2 in de Ronde van Spanje 2001, overgenomen van Phonak. En met de Kazak Alexander Vinokourov en de Duitser Andreas Klöden heeft T-Mobile nog twee podiumkandidaten in de ploeg.

T-Mobile hoopt niet enkel een rol te spelen in het rondewerk, maar eveneens in de klassiekers. Met onder meer Steffen Wesemann (winnaar Ronde van Vlaanderen 2004), Andreas Klier (winnaar Gent-Wevelgem 2003), Sergei Ivanov (winnaar E3-Prijs 2000), Daniele Nardello (winnaar Kampioenschap van Zürich 2003) én Erik Zabel (8 Wereldbekerzeges) is het hier zeker goed voor uitgerust. Naast Sevilla zijn er nog 5 nieuwkomers: de Duitsers Olaf Pollack (ex-Gerolsteiner) en Marcus Burghardt (Team Wiesenhof), de Spanjaard Paco Lara (Costa de Almeria), de Oostenrijker Bernhard Kohl (Rabobank) en de Nederlander Bas Giling (Rabobank). Geen Belgische renners meer bij T-Mobile want Mario Aerts is, samen met de Australiër Cadel Evans, overgestapt naar Davitamon-Lotto. Andere belangrijke vertrekkers zijn de Italiaan Paolo Savoldelli, die bij Discovery Channel ploegmaat is van Lance Armstrong, en de Colombiaan Santiago Botero (Phonak).