Agassi lijdt, maar mag tegen Federer spelen

Andre Agassi heeft zondag afgezien tegen de opslagen van de Zweed Joachim Johansson in de 1/8e finales van de Australian Open in Melbourne. Maar niettemin plaatste hij zich voor de kwartfinales, waarin hij uitkomt tegen 's werelds nummer één, de Zwitser Roger Federer, die een einde maakte aan het avontuur van de Cyprioot Marcos Baghdatis.

Belga

Johansson (1,98m), 11e op de ATP-ranking, sloeg niet minder dan 51 aces, maar gelukkig voor Agassi, het 8e reekshoofd, sloeg hij ook 69 directe fouten. De Amerikaan, die al 4 keer het toernooi won, haalde de wedstrijd binnen in vier sets: 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 7-6 (7/3), 6-4.

Federer zal alleszins iets uitgeruster aan de kamp tegen Agassi beginnen, want hij had slechts drie sets (6-2, 6-2, 7-6 (7/4)) nodig tegen de 19-jarige Baghdatis, die eerder in het toernooi twee reekshoofden naar huis stuurde: de Kroaat Ivan Ljubicic (22e) en de Spanjaard Tommy Robredo (13e). Bij de vrouwen gaan alle favorietes door naar de kwartfinales, maar niet allemaal zonder moeite.

Zevende reekshoofd Serena Williams had drie sets (6-1, 3-6, 6-3) tegen Nadia Petrova, één van de 7 Russische speelsters in de 1/8e finales. In de kwartfinales komt de Amerikaanse uit tegen de Française Amélie Mauresmo, die zelf heel wat minder moeite had met de 18-jarige Evgenia Linetskaya (WTA 93): 6-2, 6-4. Mauresmo liet tijdens de wedstrijd wel "uit voorzorg' een verband aanleggen rond haar linkerdij.

Svetlana Kuznetsova en Maria Sharapova versloegen respectievelijk Vera Douchevina en Silvia Farina Elia.

Nu in het nieuws