U2 op 10 juni in Koning Boudewijnstadion

U2 zakt op vrijdag 10 juni af naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Ons land heeft de eer gastheer te zijn voor de aftrap van het Europese luik van de Vertigo//2005 Tour van Bono en de zijnen.

Belga

De ticketverkoop start komende zaterdag 29 januari om 10 uur, via het telefoonnummer en de website van Goformusic. De prijzen schommelen tussen de 48 en de 85 euro.

In de VS kunnen de U2-fans vanaf einde maart al hun lievelingsgroep gaan bewonderen. De Ierse supergroep doet er dertien steden aan. Begonnen wordt in San Diego op 28 maart, geëindigd op 26 mei in Boston. Daarna volgt de oversteek naar Europa. Tot 14 augustus zullen de rockers er 24 steden platspelen. De concerten vinden plaats in voetbalstadions.

Wat betreft België kunnen er vanaf zaterdag maximum vier tickets per persoon besteld worden. Dat is een lager aantal dan in 2001, toen U2 in het kader van de succesvolle Elevation Tour twee keer optrad in het Antwerpse Sportpaleis. Het telefoonnummer waarop Belgische U2-fans hun geluk kunnen beproeven, is 0900/26060. Tickets kunnen ook besteld worden via de website