Dakar-rally - De Mévius succesvol geopereerd

Print
Maandag werd onze landgenoot Grégoire de Mévius geopereerd in het ziekenhuis van Namen, nadat zondag tijdens een uitgebreid onderzoek aan het licht was gekomen dat de autopiloot twee gebarsten nekwervels had. De Mévius hield die blessures over aan een zwaar ongeval in rit 10 van de Dakar-rally in Mauritanië (Atar-Atar). "De operatie is goed verlopen", verklaarde mevrouw De Mévius aan Belga.
"De operatie is uitgevoerd rond de middag en heeft een tijdje in beslag genomen. De exacte duur moet ik je helaas schuldig blijven. Ik heb mijn man heel even gesproken na de operatie, op een moment dat hij wakker begon te worden. Hij was nog wat suf, zodat ik niet veel heb aangedrongen. Een korte vraag hoe het ging en een even kort antwoord dat alles ok was en ik me geen zorgen moest maken. Nadien werd hij overgebracht naar een ruimte waar hij de nacht zou doorbrengen onder constante observatie. Vandaag/dinsdag mag hij terug naar zijn kamer. De chirurg die de operatie geleid heeft, heb ik niet gesproken, maar een van zijn assistenten bevestigde me dat alles goed verlopen was", aldus De Mévius' echtgenote.

"Of Grégoire nog aan autosport zal doen, daar kan ik geen uitspraken over doen. Dat is iets wat je hem zelf moet vragen. Ik weet wel dat hij me op zondag vertelde dat hij eerst een volledige genezing wilde, en pas dan over zijn toekomst in de autosport zou nadenken", besloot ze.

Na het ongeval had een eerste medisch onderzoek uitgewezen dat de Waal twee ribben had gebroken. Eenmaal in België bleef De Mévius echter veel pijn hebben. Zondagochtend kon hij zelfs zijn arm niet meer bewegen, waarop hij met zijn vrouw naar de spoed in Namen trok. Een nieuw radiografisch onderzoek toonde twee gebarsten halswervels aan en een longtrauma.
Nu in het nieuws