Zoo van Antwerpen pakt uit met digitale beeldbank

Print
De Zoo van Antwerpen pakt uit met de gloednieuwe beeldbank www.beeldbankzoo.be. Op de site zal allerlei fotomateriaal van de negentiende tot de twintigste eeuw over de dierentuin opgeslagen zijn.
 
De fotocollectie van de Zoo is een uitgebreid archief over het ontstaan en de ontwikkeling van de Zoo in al haar aspecten. Om de circa 55.000 historische foto's voor het publiek te toegankelijk te maken, startte de Erfgoedcel Antwerpen in samenwerking met de Zoo een erfgoedproject rond digitalisering van fotografisch erfgoed.
 
Er werd een representatieve selectie uit de fotocollectie, zo'n 25.000 foto's uit de 19de en 20ste eeuw, gedigitaliseerd en herverpakt.
 
Dit digitaliseringproject en andere soortgelijke digitaliseringinitiatieven kunnen op termijn de aanzet vormen tot de oprichting van een Antwerpse cultureel-erfgoedbank, waaraan ook musea, archieven, kerken en andere erfgoedbewaarders van de stad zouden kunnen meewerken, zo stelt de Zoo nog. Deze beeldbank zou zodoende kunnen uitgroeien tot een instrument voor onderzoek en publieksontsluiting.
Nu in het nieuws