Australian Open: Federer maakt indruk

De Zwitserse nummer één van de wereld, Roger Federer, maakte indruk bij zijn eerste partij op de Australian Open. Maandag klopte hij in Melbourne de Fransman Fabrice Santoro van de baan in drie korte sets. De Amerikaan Andre Agassi, die even onzeker was met pijn aan de heup, stelde zichzelf gerust met een driesetter tegen de Duitser Dieter Kindlmann.

Belga

Met 6-1, 6-1, 6-2 liet Federer de ervaren Fransman (32) geen enkele kans. Het topreekshoofd en laureaat van 2004 speelde een perfecte wedstrijd en was van bij het begin bij de les: hij won de eerste twaalf punten van de ontmoeting in de Rod Laver Arena, die maar 1u34 duurde. In de volgende ronde wacht Federer de onbekende Japanner Takao Suzuki, de nummer 203 van de wereld.

Agassi, die de Australian Open al vier keer won, was eveneens veel te sterk voor de Duitse kwalificatiespeler: 6-4, 6-3, 6-0. De 34-jarige Amerikaan leek geen last te hebben van de heupblessure die hem vorige week nog weghield uit het exhibitietoernooi Kooyong Classic. De Amerikaan speelt in de tweede ronde tegen de Duitser Rainer Schüttler, de nummer 40 van de wereld. Twee jaar geleden ontmoetten de twee elkaar nog in de finale in Melbourne. Toen was Agassi veel te sterk: 6-2, 6-2, 6-1.

Nu in het nieuws