30 burgemeesters onderschrijven actie tegen kernwapens

Print
Naar aanleiding van het bezoek van de burgemeester van Hiroshima hebben 30 burgemeesters van Belgische gemeenten het initiatief van hun collega onderschreven voor de afschaffing van alle kernwapens.
De burgemeester van Hiroshima zoekt steun bij zijn Belgische en Europese collega's voor zijn wereldwijde campagne voor de volledige afbouw van alle kernwapenarsenalen tegen 2020. De Japanse delegatie verblijft drie dagen in ons land in het kader van hun Mayors for Peace-programma. Daarmee ijveren ze bij burgemeesters voor een totaal verbod op kernwapens. De Japanners namen dinsdagnamiddag deel aan een symposium in het Brussel stadhuis voor de Belgische burgemeesters. Een dertigtal burgervaders waren persoonlijk aanwezig of stuurden een vertegenwoordiger.
Het gaat onder meer om de grote steden zoals Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, maar ook kleine gemeentes zoals Lennik, Kruibeke, Zottegem, Ottignies, Profondeville en Houffalize. Allemaal lieten ze hun intentie blijken om het Mayors for Peace-programma te onderschrijven. Sommige gemeenten ondertekenden ter plaatse de overeenkomst, andere beloofden het programma voor te leggen aan hun gemeenteraad.
Nu in het nieuws