PSK: 120.000 bezoekers voor exposities Turkije en Karel Appel

Print
De tentoonstellingen 'Moeders, Godinnen en Sultanes' en 'Karel Appel, Onderweg' hebben de voorbije drie maanden meer dan 120.000 bezoekers over de vloer gekregen, zo meldt het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (PSK) dinsdag.
De tentoonstelling, gewijd aan de Nederlandse Cobra-kunstenaar Karel Appel trok 55.136 bezoekers. Onder hen enkele bekende namen zoals koningin Beatrix van Nederland, ex-voetballer en filmacteur Eric Cantona en de Nederlandse schrijver Harry Mulisch.
De tentoonstelling 'Moeders, Godinnen en Sultanes' sluit haar deuren na 67.040 bezoekers. Het museum is ook verheugd dat met het festival Turkije (muziek, dans, theater, literatuur) Belgische en Turkse verenigingen die anders zelden het PSK bezoeken, de weg naar het Paleis vonden. Het festival sluit op 26 januari af met 'Oidipus Sürgünde', een superproductie van de Turkse regisseuse en filmactrice Sahika Tekand.

Het Paleis voor Schone Kunsten heropent zijn deuren binnen een maand voor de tentoonstellingen 'Visionair België' en 'René Magritte en de Fotografie'.
Nu in het nieuws