Sandrine wel, Wouter niet

Print
Zilver winnen is goud verliezen. Als Wouter er enkele weken geleden nog niet zo over dacht, dan nu misschien. Gisteren raakte bekend dat de nummer 2 van 'Idool 2004' geen platencontract krijgt van Sony BMG. Sandrine, de nummer 3, krijgt dat wél.
"We hebben niet vóór iemand gekozen en ook niet tégen iemand", benadrukt algemeen manager Koen Van Bockstal. "Iedereen was onder de indruk van Sandrine. Niet alleen Bart Brusseleers, ook kijkend Vlaanderen. We konden haar niet laten gaan."

Dat Sandrine Van Handenhoven (20) een cd mag opnemen, is geen verrassing. De Sint-Niklase werd in haast elke 'Idool 2004'-aflevering de hemel in geprezen en toen ze vlak voor de finale afviel, schreeuwde kijkend Vlaanderen moord en brand. Nu mag ze bewijzen of dat terecht was. "Het wordt druk", weet ze. "Maar ja, dat is part of the job."

Sandrine zelf reageerde bijzonder sportief toen ze begin december Joeri en Wouter naar de finale moest laten gaan. "Alles is goed zoals het is", zei ze. Ze had laten zien wat ze kon, vond ze, maar toch was het ook voor Sandrine wachten op dat ene beslissende telefoontje. "Ze hebben me een paar dagen geleden gebeld", glimlacht ze. "Ik ben naar beneden gehold, heb het aan m'n papa verteld en die heeft vervolgens heel de familie opgebeld. 's Avonds hebben we een flesje champagne gekraakt"

Wat haar wacht, weet ze niet. Wat ze zélf wil, wél. "Ik zou graag een soulplaat maken", zegt ze, "in de breedste zin van het woord. Ik weet maar al te goed dat er op dat vlak veel concurrentie is van over de grote plas, maar volgens mij kán het. Het is een kwestie van je eigen geluid vinden. Het boezemt me wel een beetje angst in, ja. Het is niet evident om met iets op de proppen te komen dat aanslaat. Maar kom, 'angst' is misschien een groot woord. Noem het positieve stress." Sandrines debuut landt ofwel eind juni, ofwel eind augustus in de winkels. Een eerste single komt er zeker voor de zomer.
Nu in het nieuws