Jerry Springer houdt het netjes op de radio

Print
Geen gasten die met elkaar op de vuist gaan of elkaar verrot schelden in de nieuwe talkshow van Jerry Springer op de radio. In de eerste uitzending beloofde Springer, van oorsprong Democraat, maandag onversneden liberale standpunten te verkondigen, als tegenwicht voor het conservatisme van president George Bush.
Springer, die naast zijn radiowerk doorgaat met zijn geruchtmakende televisieshows, noemde de oorlog in Irak immoreel. De strijd gaat er volgens hem om of de sjiitische meerderheid aan de macht komt of de soennitische minderheid. "Zou u willen dat uw zoon of dochter daar voor sterft?" vroeg hij. Bellers werden in de radioshow beleefd ontvangen. Springer laat zich er niet over uit of de show een springplank is voor een terugkeer in de politiek, zoals sommigen vermoeden. Springer was vroeger burgemeester van Cincinnati.

Pam Stevens, een woordvoerster van het Witte Huis, wilde geen commentaar geven op de show van Springer. Sommige Republikeinen in Ohio schamperden over zijn onderneming. "Die vent verkoopt smerigheid voor zijn brood", zei Jason Mauk, de Republikeinse partijwoordvoerder in Ohio.
Nu in het nieuws