Italiaanse voetbalcompetitie - AS Roma opnieuw gestraft om fans

Print
De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft voor de zesde keer in anderhalf jaar een sanctie gekregen omwille van het onsportieve gedrag van haar fans. De vice-kampioen moet van de Italiaanse Voetbalbond zijn thuiswedstrijd in de Italiaanse beker tegen Firenze op 26 januari op neutraal terrein afwerken.
De Bond straft de Romeinse club daarmee voor het gedrag van haar supporters tijdens de met 5-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Siena. Die hadden toen zoveel vuurwerk afgestoken dat de partij 70 minuten moest onderbroken worden. Roma zal overigens beroep aantekenen tegen de straf. Een eventuele verbanning uit het eigen stadion kost het huidige nummer zeven in de Serie A naar schatting immers ongeveer 500.000 euro. Vorig jaar moest Roma al drie wedstrijden in de competitie op neutraal terrein spelen.

Daarnaast werd de club ook verplicht om twee thuismatchen in de Champions League zonder publiek af te werken. Die sanctie kwam er nadat Romeinse fans op 15 september een muntstuk wierpen naar de Zweedse ref Anders Frisk tijdens de CL-match tegen Dinamo Kiev en hem zo ernstig kwetsten dat die de partij moest stilleggen. AS Roma moest vervolgens de matchen tegen Bayer Leverkusen (1-1) en Real Madrid (0-3) voor een leeg Olympiastadion spelen.
Nu in het nieuws