Aagje Vanwalleghem krijgt extra trainer

Print
Turnster Aagje Vanwalleghem, finaliste in de olympische allround-finale in Athene, zal in de toekomst bijgestaan worden door de Nederlander Laurens Van der Hout, zo meldt de Gymnastiekfederatie Vlaanderen dinsdag.
Het trainersteam van het Topsportcentrum Gent, waar Vanwalleghem traint, breidt de ploeg rond hoofdcoach Gerrit Beltman immers uit met Van der Hout, die tot voor kort actief was in Zwitserland. Zo wil men de atlete van Steeds Hoger Wevelgem nog beter kunnen begeleiden met het oog op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Vanwalleghem, die zondag verkozen werd tot Sportbelofte 2004, zal zich vanaf nu toeleggen op de World Cup op 30 april in Gent, en op het EK begin juni in het Hongaarse Debrecen. Bovendien zet ze haar studies 5e jaar Moderne talen-Topsport aan het Koninklijk Atheneum in Gent verder.
Overigens maakte de GymnastiekFederatie Vlaanderen ook bekend dat het jaar 2004 werd afgesloten met 68.904 leden, 3.743 meer dan in 2003. Een opvallende groei die zich vooral situeert in de leeftijdcategorie van 8 tot 11 jaar (stijging met 4.730 leden) en volgens de Gymnastiekfederatie een gevolg is van de sterke prestaties van Vanwalleghem.
Na de Vlaamse Tennisvereniging is de Gymfed de tweede grootste sportfederatie in Vlaanderen.
Nu in het nieuws