Ecolo keert in 2005 terug op het terrein

2005 wordt voor Ecolo het jaar waarin de partij op het terrein terugkeert.

Belga

In navolging van de Staten-Generaals voor het Ecologisch Beleid, die de Franstalige groenen in 1999 in de meerderheid loodsten, gaat Ecolo opnieuw de baan op om bedrijfsleiders, verenigingen, bewoners van sociale woningen, enz. te ontmoeten. Dat bleek maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij.

De grote beweging werd al enkele maanden geleden ingezet, maar de officiële lancering gebeurt dit jaar. Het initatief -Utopia genaamd- wordt de komende weken verder uit de doeken gedaan. Tijdens de maand maart organiseert Ecolo een statutaire algemene vergadering. Daarop zullen de basisprincipes van de partij, die dit jaar 25 jaar bestaat, bevestigd worden.

Tijdens de receptie formuleerden de groenen hun traditionele wensen voor het nieuwe jaar. Ook naar een aantal politici werden symbolisch "brieven" met wensen voor 2005 gestuurd. Onder hen ook premier Guy Verhofstadt, van wie Ecolo hoopt dat de regering gewicht in de schaal zal leggen rond de kwijtschelding van schulden van ontwikkelingslanden.

Nu in het nieuws