Radio Mi Amigo 192 zit eraan te komen

Een radiostation dat zich voorlopig Radio Mi Amigo noemt, verzorgt vanaf maandag doorlopend testuitzendingen op het Internet.

Belga

Dat is te lezen op de website www.mediapages.nl over de glorietijden van de zeezenders. Rond Kerstmis verzorgde de webradio Mi Amigo al testuitzendingen die aanleiding gaven tot doorlopende tests, zo zegt coordinator Peter Ford van het station dat doet denken aan de gelijknamige zeezender die in de jaren zeventig bijzonder populair was in Vlaanderen.

"Wij hebben getracht het geluid waar zo velen goede herinneringen aan hebben, weer te laten herleven. Met de platen en jingles uit de tijd van Radio Mi Amigo. Wij zullen nu vol goede moed gaan werken aan de permanente programmering en de rechten regelen omtrent het uitzenden via Internet", aldus Ford.

Eenmaal alles in orde, gaat het station onder de naam Radio Mi Amigo 192 officieel open. De naam refereert ook naar Radio 192, een ter ziele gegaan Nederlands station van ex-medewerkers van Radio Veronica, en de zeezender Radio 192 die in 1975 en 1976 uitzond.

Het precieze opzet en de precieze initiatiefnemers blijven wat mistig. Zo vertelt de website niets over medewerkers en programmatie. Een mailtje met vraag om info werd door de webmaster beantwoord met de belofte "dat er zo snel mogelijk een antwoord komt".

Wel zegt het station dat het een onderdeel is van de (Nederlandse) Stichting Media Communicatie, die allerhande activiteiten ontwikkelt rond zeezenders. Het laat op zijn website alleen een mailadres en een postbus in Amsterdam achter.

Nu in het nieuws