Guy Peeters verlengt mandaat als voorzitter raad van bestuur VRT

Guy Peeters (sp.a) is maandag herkozen als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. CD&V'ster Annelies Van Cauwelaert is de nieuwe ondervoorzitter.

Belga

De raad bereikte daarover unaniem een akkoord. Sp.a'er Guy Peeters, die de voorbije vijf jaar al voorzitter was, volgt zichzelf op. Voor de sp.a zetelen ook nog Henny De Baets, echtgenote van parlementsvoorzitter Norbert De Batselier, en Jozef Deleu. Deleu, dichter en voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Ons Erfdeel, zetelt op vraag van sp.a-voorzitter Steve Stevaert in de raad als onafhankelijk bestuurlid.

Naast Van Cauwelaert zitten voor de CD&V ook Kris Houthuys en Chris Lecluyse in de raad. Voor de VLD zetelen Thérèse Deshayes, Eric Dillens en Johan Hanssens. Het Vlaams Belang vaardigt Ludo Leen, Eric Deleu en Dimitri Hoegaerts af. Paul Van de Velde blijft de gemeenschapsafgevaardigde.

Vorige week was er commotie ontstaan toen enkele kranten schreven dat het management van de VRT had laten onderzoeken of het, na de veroordeling wegens racisme, juridisch mogelijk is de vertegenwoordigers van het Vlaams Belang uit de raad van bestuur te weren. De openbare omroep reageerde op de berichtgeving in de kranten dat hij louter een advies vroeg over de eventuele gevolgen van het arrest van het hof van beroep inzake het Vlaams Blok voor de openbare omroep.

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois benadrukte dat hij niet van plan is de vertegenwoordigers van het Vlaams Belang te weren uit de raad van bestuur van de VRT.

Nu in het nieuws