Minstens vijftien doden bij aanslagen in Irak

Bij een aanval op een controlepost in de rebellenstad Baquba zijn maandagmorgen acht Irakezen omgekomen, onder wie zeven soldaten van het Iraakse leger.

Belga

In Bayji, in het noorden van Irak, was er een zelfmoordaanslag met een bomauto. Minstens zeven agenten lieten het leven, er zijn ook zeker vijftien gewonden.

De rebellen gooiden omstreeks 04.00 uur Belgische tijd granaten naar de controlepost van al-Anwar, op 15 km van Baquba, en namen de post onder vuur. Een soldaat die aan het bidden was, werd onthoofd.

"Drie lichamen werden volledig verkoold", aldus een arts van het stedelijk ziekenhuis. In totaal werden acht lichamen naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat om zeven soldaten en een bewaker van een gebouw van de Iraakse staatstelevisie.

In de Noord-Iraakse stad Bayji is maandagmorgen een autobom ontploft voor een politiepost. Bij de zelfmoordaanslag werden minstens zeven politieagenten gedood. Er zijn ook vijftien gewonden. Bayji ligt in de zogenaamde soennitische driehoek waar opstandelingen en extremisten erg actief zijn

Nu in het nieuws