Marc Dutroux in hongerstaking

Marc Dutroux is sinds vrijdag in hongerstaking. Met de actie wil hij zijn terugkeer naar de gevangenis van Aarlen opeisen.

Belga

Daarmee bevestigde een van zijn advocaten, mr. Jacques Conrard, berichtgeving van RTL-TVi. De avocaat preciseerde dat hij sedert vrijdagavond geen contact meer had met zijn cliënt. Volgens Conrad wil Marc Dutroux terugkeren naar de gevangenis van Aarlen, waar hij in tegenstelling tot Ittre, zijn dossier kan raadplegen zoals hij het wil.

Marc Dutroux werd op 5 januari overgebracht naar de gevangenis in het Waals-Brabantse Ittre. De transfer kaderde in zijn verschijning vier dagen later voor de correctionele rechtbank in Nijvel voor een zaak van autozwendel. Het proces werd wegens afwezigheid van de advocaat van een andere beklaagde verdaagd naar april. "Marc Dutroux dacht dat hij door die verdaging opnieuw naar Aarlen zou overgebracht worden, maar dat was niet het geval. Van daar zijn wervel", benadrukt zijn advocaat.

Sinds zijn arrestatie in 1996 in de ophefmakende pedofiliezaak werd Marc Dutroux in de gevangenis van Aarlen opgesloten.

Nu in het nieuws