Chauffeur stratenrace Brussel heeft geen rijbewijs

Twee jongeren, de 18-jarige Jérome T. en de 19-jarige Wahil M. uit Jette, zijn zondagavond omstreeks 20.30 uur door de politie onderschept toen ze op de Eeuwfeestlaan in Brussel richting Atomium en Tentoonstelingspark gevaarlijk aan het racen waren. Ze reden er elk met een auto van het merk Honda (CRX en Civic) aan meer dan 90 kilometer per uur en voerden verboden inhaalmanoeuvres uit. Dat maakte het parket van Brussel bekend.

Belga

Eén van de chauffeurs beschikt niet over een rijbewijs en 'leende' de auto van zijn vader. Het rijbewijs van de andere bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van minstens 1 maand.

Toen de politie de mannen wilde tegenhouden, ging één van hen ervandoor. Tijdens zijn vlucht kon nipt een frontale botsing met een andere wagen worden vermeden. Op de Joseph De Heynlaan in Jette verloor de bestuurder de controle over het voertuig, dat tegen verschillende geparkeerde wagens botste, alvorens op zijn dak tot stilstand te komen. De bestuurder raakte lichtgewond aan het hoofd.

Nu in het nieuws