Trio redt vrouw uit brandend kraakpand in Borsbeek

Een uitslaande brand legde zondagavond een kraakpand, aan de Frans Beirenslaan in Borsbeek in de as. Er zijn vermoedens dat de brand werd aangestoken.

jforier

Het vuur werd opgemerkt door het gezin Van Schoor van het Stuivenbergplein in Antwerpen. Ze reden in de auto terug naar huis. ”Het moet hier branden, die rook komt niet van een open haard”, merkte moeder van Schoor op en alarmeerde de brandweer. De vrijwillige brandweer van Borsbeek rukte meteen uit met zwaar materieel. De drukke Militaire baan werd in de twee rijrichtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. Ondertussen liepen Dimitri (22), zijn liefje Cindy en zijn zus Shirley de garage binnen waar ze een vrouw vonden.

”We hebben het slachtoffer uit het gebouw gedragen en in veiligheid gebracht,” vertelt Dimitri wiens witte trui en aanzicht vol roet hangt. Opschriften in de garage en het verleden van de oude villa doen vermoeden dat er kwaad opzet mee gemoeid is. De daarnaast gelegen villa brandde eerder ook al uit. Ook op een zondag. Maar dan ‘s ochtends... Ooggetuigen zeggen trouwens dat er nog een tweede persoon aanwezig was maar dat die de benen nam. De vrouw die door het jonge Antwerpse trio uit de garage werd gehaald, was bevangen door de rook en werd overgebracht naar het OLV- Middelaresziekenhuis in Deurne.

Nu in het nieuws